ΟΙ ΠΑΡΑΒΟΛΕΣ:
ΤΟΥ ΣΠΕΙΡΟΝΤΟΣ ΓΕΩΡΓΟΥ, ΤΩΝ ΖΙΖΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΑΓΗΝΗΣ ,ΤΟΥ ΚΟΚΚΟΥ ΤΟΥ ΣΙΝΑΠΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΥΜΗΣ, ΤΟΥ ΚΕΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΙΜΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΟΥ, ΤΟΥ ΑΠΟΛΩΛΟΤΟΣ ΠΡΟΒΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΛΕΣΘΕΙΣΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ , Η ΠΑΡΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΑΣΩΤΟΥ ΥΙΟΥ, ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ, ΤΟΥ ΑΔΙΚΟΥ ΚΡΙΤΟΥ, ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥ, ΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΣΤΡΑΤΕΥΟΝΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΩΣ, ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΚΛΙΣΙΑΣ, ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΟΣ, ΤΟΥ ΑΣΠΛΑΓΧΝΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΟΥ, ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΣΑΜΑΡΕΙΤΟΥ, ΤΟΥ ΑΦΡΟΝΟΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥ, ΤΟΥ ΑΔΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ΤΟΥ ΠΛΟΥΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ, ΤΟΥ ΠΙΣΤΟΥ ΔΟΥΛΟΥ, ΤΩΝ ΔΕΚΑ ΠΑΡΘΕΝΩΝ, ΤΩΝ ΤΑΛΑΝΤΩΝ, ΤΗΣ ΑΚΑΡΠΟΥ ΣΥΚΗΣ, ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΕΙΠΝΟΥ, ΤΩΝ ΔΥΟ ΥΙΩΝ, ΤΩΝ ΚΑΚΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ, ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ ΓΑΜΩΝ, ΤΗΣ ΑΜΠΕΛΟΥ, ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΠΟΙΜΕΝΟΣ.
Η ΛΕΞΙΣ "ΠΑΡΑΒΟΛΗ" (ΕΚ ΤΟΥ ΠΑΡΑΒΑΛΛΩ) ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΩΤΟΝ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΙΝ ΕΝΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΣ ΠΛΗΣΙΟΝ ΑΛΛΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟΝ ΝΑ ΓΙΝΗ ΣΥΚΓΡΙΣΙΣ ΑΥΤΩΝ. ΕΠΕΙΤΑ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΗ ΣΥΓΚΡΙΣΙΝ Η ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΙΑΝ.
ΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗΝ ΠΑΡΑΒΟΛΗ ΚΥΡΙΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ Η ΔΙΗΓΗΣΙΣ ΠΡΑΞΕΩΝ, ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ Η ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΦΥΣΙΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΝ ΜΑΣ ΒΙΟΝ· ΔΙΗΓΗΣΙΣ ΠΡΑΞΕΩΝ "ΜΗ ΓΕΝΟΜΕΝΩΝ ΜΕΝ ΜΕΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΡΗΤΟΝ, ΔΥΝΑΜΕΝΩΝ ΔΕ ΓΕΝΕΣΘΑΙ"
ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ Γ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ
ΔΕΜΕΝΟ, ΣΕΛΙΔΕΣ 494
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ 16 Χ 23
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΩΝ Η <<ΖΩΗ>> (2002)